Industriuka // Om mennesket, grønn industri og Henrik Ibsen

Publisert 3. desember, 2023 av admin

Opptak av samtalen kan sees her.

Hva skjer?

Som en del av Industriuka 2022 ønsker KMH og Sølvåren Ibsen formidlingssenter velkommen til «Afterwork» med panelsamtale om grønn industri, mennesket og Henrik Ibsen.

På Ælvespeilet klokken 17:00 til 19:00.

Kom og treff andre som er opptatt av grønn industri, mennesker, regionsutvikling og Henrik Ibsen. Vi serverer kaffe og en liten matbit.

 

Hva har Henrik Ibsen med grønn industri å gjøre?

Forretningsmodellen trippel bunnlinje – Planet, People, Profit, er en viktig nøkkel for å lykkes med det grønne skiftet, der ‘people’ referer til alle tenkelige interessenter (stakeholders).

Ibsen var en mester til å løfte fram kompleksiteten i dilemmaene som oppstår når man operere med «konkurrerende bunnlinjer». Slik var han med å legge til rette for utviklingen av samfunnet vi i dag opererer i.

Samtaleder er Arne Olav Lunde Hageberg fra Sølvåren – Ibsens formidlingssenter.

Arne Olav  jobber som innholdsprodusent og formidler ved Sølvåren Ibsen formidlingssenter og Skien bibliotek. Han har litteraturbakgrunn og erfaring innen kultur- og helsejournalistikk.

Foto: Morten Bjerk

Skuespillerne Gunn Inger Aareskjold og Tobias Vik vil gi alle fremmøtte en intens og autentisk Ibsen-opplevelse. De fremfører utdrag fra Ibsenstykker – som bakteppe og kick off for samtalen.

Foto: Lars Løberg Andersen (Aareskjold)

Vi gleder oss virkelig til å møte panelet. En spennende samling mennesker med ulik bakgrunn og kanskje ulike perspektiv og prioriteringer?

  • Kristin Ørmen Johnsen er politiker, rektor og sykepleier. I dag er hun ansatt som spesialrådgiver ved Universitet i Sørøst-Norge med fokus på utvikling av kulturområde.
  • Jan-Arne Hunnestad, kommuneoverlege i Porsgrunn kommune.
  • Marit Kittilsen er klima- og miljødirektør i Eramet Norway, med lang erfaring innen helse, miljø og sikkerhet.
  • Margrethe Kolstad Brekke er billedkunstner med bærekraftig omstilling som hovedtema.

Hvorfor er menneskene viktig i det grønne skifte?

Det grønne skiftet stiller oss over for komplekse problemstillinger. Det vil kreve stor menneskelig innsats og føre til dramatiske endringer. Hvordan kan fokus på mennesket bistå industrien i å finne gode løsninger på dilemmaene som oppstår?

Vi har invitert noen av de som sitter på nøklene til mulige løsninger til en samtale om mennesket, grønn industri og Henrik Ibsen.